ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μυρσίνη Λιατίφη Αλαμάνη. Παιδοψυχίατρος στη Λάρισα.

Το 1999 αποφοίτησα από το ιατρικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το Μάρτιο του 1999 έως και τον Ιούλιο του 2000 υπηρέτησα τον απαιτούμενο χρόνο για την υποχρεωτική υπηρεσία του Αγροτικού Ιατρείου. Για την απόκτηση του τίτλου Ιατρικής ειδικότητας στην Ψυχιατρική Παιδιών-Εφήβων τοποθετήθηκα για έξι μήνες ως ειδικευόμενη στην Νευρολογική Κλινική του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και στη συνέχεια για ένα χρόνο στο Ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Κατόπιν,από το Μάρτιο του 2002 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2002 υπηρέτησα στο ειδικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως βοηθός γιατρού για άσκηση στην Ψυχιατρική ενηλίκων σε τμήμα βραχείας νοσηλείας. Στο χρόνο αναμονής για την λήψη της ειδικότητας μου στην Παιδοψυχιατρική εργάσθηκα ως ιατρός σε ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική για ένα έτος.

 

Στην συνέχεια τοποθετήθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” από τον Οκτώβριο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2006 για την άσκηση και την απόκτηση του τίτλου της Ιατρικής ειδικότητας στην Ψυχιατρική Παίδων-Εφήβων. Παράλληλα συμμετείχα σε εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης,συνολικής διάρκειας τεσσάρων ετών, για την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας στην Οικογενειακή και Ατομική Ψυχοθεραπεία.

Στην πορεία έγινα μέλος της Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών-Εφήβων. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ πολλά συνέδρια και σεμινάρια με σκοπό την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση στην ειδικότητά μου.

Τα τελευταία χρόνια δείχνω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην υποειδικότητα της Δικαστικής Παιδοψυχιατρικής με αποτέλεσμα να έχω οριστεί πολλές φορές πραγματογνώμονας ή τεχνική σύμβουλος για διάφορες δικαστικές υποθέσεις.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΕ). Έχω παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Δικαστική – ψυχιατροδικαστική ψυχολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και βρίσκομαι στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Αρκετά συχνά, πραγματοποιώ βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες που απευθύνονται στους γονείς, στα παιδιά και στους παιδαγωγούς σε συνεργασία με εκπαιδευτικές δομές της Λάρισας.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά.